اخبار
دنیای اقتصاد: دانش بنیانهای عرصه ساخت و ساز نیازمند حمایت معنوی
دانش بنیانهای عرصه ساخت و ساز نیازمند حمایت معنوی
دنیای اقتصاد : اگر صنعت ساختمان و روند ساخت و ساز در کشور از پیله سنتی بودن خود خارج و به سمت تکنولوژیهای فناورانه قدم بردارد صنعت ساخت و ساز ما ارتقا و رشد چشمگیری خواهد یافت؛ با توجه به نامگذاری سال ۱۴۰۱ از سوی مقام معظم رهبری به نام سال «تولید؛ دانشبنیان و اشتغالآفرین» برای بررسی ورود فناوریهای دانش بنیان به صنعت ساختمان و توسعه شهری با «سعید خلیلی»، مدیرعامل شرکت «بنایار مهراز ایرانیان» که در زمینه مدلسازی «بیآیام» یا مدلسازی معماری و سازه برقی، مکانیکی یک پروژه قبل از ساخت در محیط نرمافزاری مدلسازی و مصورسازی میکند و در نهایت فناورانه در اختیار پیمانکاران و کارفرمایان قرار میدهد گفتوگویی انجام دادهایم که به این شرح است.
اهمیت مدل سازی در صنعت ساختمان چیست؟
طی فرآیند پیادهسازی BIM در پروژهها، یک ماکت دیجیتالی حاوی اطلاعات از پروژه تولید شده و به این ترتیب از همه اشتباهات، دوبارهکاریها و تداخلهایی که در حین اجرای یک پروژه امکان بروز داشته باشد جلوگیری میشود. از سوی دیگر این ماکت دیجیتالی برای استخراج اطلاعات دقیقی از مصالح مورد استفاده در پروژهها و همچنین برآورد مالی از آنها مورد استفاده گستردهای قرار میگیرد. این شرکت از سال ۹۷ در پارک علم و فناوری استان قم فعالیت خود را آغاز کرده و دارای مجوز فناورانه ارائه خدمات مبتنی بر مدلسازی اطلاعات ساخت (BIM) در صنعت ساخت کشور است. از سوی دیگر این شرکت در سال ۱۴۰۰ موفق به اخذ نشان خلاقیت و عضویت در زیستبوم شرکتها و صنایع خلاق معاونت علمی و پژوهشی ریاست جمهوری در حوزه ارائه خدمات فناورانه در صنعت ساخت شد.
به نظر شما استفاده از ایدههای فناورانه و دانشبنیان در حوزه شهری چه اهمیتی دارد؟
با توجه به نتایج و آمارهای منتشر شده از آخرین تحقیقات روز دنیا، یکی از فاکتورهای تعیینکننده در میزان بهرهوری یک صنعت و همچنین میزان رضایت بهرهبرداران نهایی از آن، میزان دیجیتالی شدن آن صنعت و رابطه مستقیم با میزان بهرهوری آن در طول چرخه حیات آن است. این موضوع در خصوص صنعت ساخت در دنیا و همچنین در کشور ما ایران در پایینترین سطح خود قرار داشته و به این دلیل نیاز ورود صنعت ساخت به حوزه فناوری و دانشبنیانی برای تطبیق هر چه بیشتر آن با دنیای دیجیتال از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
از نتایج مستقیم بالا بردن سطح فناوری در حوزه ساختوسازهای شهری میتوان به حفاظت از منابع ملی در سطح خرد و کلان، ایجاد بانک اطلاعاتی دقیق از پروژههای اجرایی در بخش عمومی و خصوصی، پدافند غیرعامل و حرکت به سمت تشکیل شهرهای هوشمند اشاره کرد.
شرکت شما در حوزه ساختمان چگونه ورود کرده است؟
شرکت بنا یار مهراز ایرانیان با توجه به نیازهای فناورانه صنعت ساخت کشور و همچنین خلأ موجود در آن، اقدام به بومیسازی خدمات روز و فناورانه جهان ازجمله BIM، واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، تحلیل انرژی ساختمانها و ... کرده و با توجه به نیاز بهخصوص هر یک از پروژهها و هر یک از شخصیتهای آن (اعم از کارفرما، مشاور، پیمانکار) اقدام به سرویسدهی این خدمات فناورانه به آنها میکند. ارائه این خدمات در طیف وسیعی از پروژهها اعم از پروژههای مسکونی، تجاری، اداری، درمانی، آموزشی، صنعتی، ریلی و مترو، فرودگاهی، صنعتی، نفت و گاز و پتروشیمی صورت میپذیرد و با توجه به سطح فناوری و میزان جزئیات مورد نیاز آن پروژه نیروی متخصص مورد نظر اختصاص مییابد. با توجه به اهمیت بسط و گسترش این فناوریها و مفاهیم نوین در سراسر کشور عزیزمان ایران، در طول سال اعضای هیاتمدیره این شرکت در درسگروههای مختلف آموزشی در سطوح مختلف ملی و منطقهای شرکت کرده و همچنین سیاست جذب نمایندگی در استانهای مختلف کشور را پیشگرفته است.
در حال حاضر نمایندگان این شرکت در استانهای خراسان رضوی، سمنان، البرز و کرمان در حال معرفی و ارائه خدمات فناورانه به متقاضیان صنعت ساخت کشور هستند.
مهمترین دستاوردهای فناورانه شرکت دانشبنیان شما در صنعت ساخت و ساز چیست؟
با تلاشهای صورت گرفته در کشور استقبال بسیار خوبی از این خدمات فناورانه صورت پذیرفته است؛ این شرکت افتخار انجام پروژههای مهمی در سطح کشور را دارد که از مهمترین دستاوردهای این شرکت پیادهسازی بخشی از پروژههای اقدام ملی شهر سیرجان (برای اولین بار در کشور) و پیادهسازی BIM در پروژه فرودگاه بینالمللی جزیره زیبای کیش (با همکاری دانشگاه هنر اصفهان) است. همچنین آموزش و ترویج فناوریهای نوین مبتنی بر مدلسازی اطلاعات ساخت (BIM) در دبیرخانه سازمان مناطق آزاد تجاری و اقتصادی کشور، پیادهسازی BIM در بخشی از پروژه ملی خط انتقال نفت کوره به جاسک، پیادهسازی BIM و شبیهسازی حریق در حرم مطهر امامین جوادین(ع) در شهر کاظمین عراق، پیادهسازی BIM در پروژه توسعه صحن حرم مطهر حضرت زینب(س) در کشور سوریه و دهها پروژه مهم دیگر را میتوان عنوان کرد.
با توجه به نامگذاری شعار سال از سوی رهبر انقلاب چگونه میتوان از ایدههای دانشبنیان بهره گرفت؟
با توجه به عنایت مقام معظم رهبری به موضوع محصولات و خدمات دانشبنیان در کشور، اولین گام در این مسیر را میتوان معرفی این محصولات و خدمات در رشتههای مختلف به مردم و همچنین افراد مختلف در صنایع کشور در نظر گرفت. در گام بعدی با تسهیل ارائه این محصولات و خدمات به متقاضیان داخل کشور و حتی خارج از کشور میتوان میزان سهم بازار از این خدمات و محصولات را در کشور گسترش داده و درنهایت شاهد نتایج مثبت آن در عرصههای مختلف کشور بود. به عقیده اینجانب، حمایتهای حاکمیتی از محصولات و خدمات دانشبنیان باید بیشتر از اینکه مالی باشد، معنوی و در راستای ایجاد بازاری بزرگتر و آشنایی و اقبال و ترغیب هر چه بیشتر مردم برای استفاده از این خدمات باشد در این صورت مطمئنا نتایج مثبت آن را شاهد خواهیم بود.
آیا در این راه با مشکلاتی هم روبهرو هستید؟
امور مالیاتی و مخصوصا بحث بیمه تامین اجتماعی از دغدغههای همیشگی شرکتهای دانشبنیان و فناور است که عمدتا نوپا هستند که نیاز به بازبینی اساسی در راستای تسهیل امور مرتبط با آن دارد.
منبع خبر:
https://donya-e-eqtesad.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%B4%D8%B1%DA%A9%D8%AA-%D9%87%D8%A7-104/3859792-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4-%D8%A8%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B9%D8%B1%D8%B5%D9%87-%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA-%D8%B3%D8%A7%D8%B2-%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%B2%D9%85%D9%86%D8%AF-%D8%AD%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D9%85%D8%B9%D9%86%D9%88%DB%8C
منبع خبر:
https://donya-e-eqtesad.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%B4%D8%B1%DA%A9%D8%AA-%D9%87%D8%A7-104/3859792-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4-%D8%A8%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B9%D8%B1%D8%B5%D9%87-%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA-%D8%B3%D8%A7%D8%B2-%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%B2%D9%85%D9%86%D8%AF-%D8%AD%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D9%85%D8%B9%D9%86%D9%88%DB%8C