More Question ? Click here
+982128423356
+982533550380
Saturday to Thursday: 8 to 16
Fridays are closed
Qom Science& Technology Park, Molavi Boulevard, Pardian, Qom, Iran
1st Unit, No 5, Farbin street, Farmanieh Ave, Tehran, Iran

در مصاحبه با رسانه صدای مهندسی ایران (صما): BIM نیاز بی چون و چرای صنعت ساخت کشور

در مصاحبه با رسانه صدای مهندسی ایران (صما): مدل‌سازی اطلاعات ساخت (BIM) نیاز بی‌چون ‌و چرای صنعت ساخت کشور

مصاحبه رسانه صدای مهندسی ایران با مهندس سعید خلیلی مدیر عامل شرکت بنا یار مهراز ایرانیان پیرامون مدلسازی اطلاعات ساخت BIM و نیاز بی چون و چرای آن در صنعت ساخت کشور

مدل‌سازی اطلاعات ساخت (BIM) نیاز بی‌چون ‌و چرای صنعت ساخت کشور

لطفاً قبل از معرفی مجموعه فناورانه خود، تعریفی از مدل‌سازی اطلاعات ساخت (BIM ) داشته باشید.

در منابع مختلف و استانداردهای جهانی تعاریف مختلفی را برای BIM در نظر گرفته‌اند؛ ولی به‌صورت خیلی کلی و ساده می‌توانیم فرآیند و مفهوم BIM را به «ساختِ، قبل از ساخت» تعبیر کنیم، بدین معنا که با استفاده از ابزارهای مبتنی بر این مفهوم، یک ماکت دیجیتالی مصور و حاوی اطلاعات ایجاد می‌شود و در طول چرخه حیات پروژه مورد استفاده کلیه ذینفعان یک پروژه قرار می‌گیرد.

ضمن معرفی شرکت «بنا یار مهراز ایرانیان» در خصوص خدمات ارائه‌شده در این شرکت توضیحاتی ارائه نمائید.
شرکت فناورانه «بنا یار مهراز ایرانیان»، در سال ۱۳۹۵ تأسیس و فعالیت حرفه‌ای خود را در قالب شخصیت حقوقی آغاز نمود.
پیش از آن، گروه ما با نام تجاری «راهکارهای هوشمند BIM ایران» از سال ۱۳۹۲ فعالیت خود را در حوزه مدل‌سازی اطلاعات ساخت (BIM) شروع نموده و به این نام شناخته‌ می‌شد. پس از فعالیت‌های گسترده، این شرکت؛ در سال ۱۳۹۷ موفق به ورود به پارک علم و فناوری استان قم و اخذ مجوز فناورانه و اختصاصی ارائه خدمات مبتنی بر مدل‌سازی اطلاعات ساخت (BIM) شد. سپس در سال ۱۴۰۰ موفق به اخذ نشان خلاقیت در زیست‌بوم شرکت‌ها و صنایع خلاق معاونت علمی پژوهشی ریاست جمهوری گردیده و هم اکنون به‌عنوان شرکت خلاق دارای مجوز ارائه خدمات فناورانه مبتنی بر BIM در حوزه صنعت ساخت کشور می‌باشد.
با توجه به پیشینه علمی و تجربه اعضای هیئت‌مدیره در حوزه‌های مختلف صنعت ساخت در داخل و خارج از کشور و همچنین لزوم ورود مفاهیم نوین و فناورانه به صنعت ساخت کشور و بهره‌گیری از این مفاهیم نوظهور توسط صنعتگران و متخصصین داخل کشور، اعضای هیئت مؤسس نسبت به تأسیس شرکت بنا یار مهراز اقدام نموده و در دو جبهه آموزش و فرهنگ‌سازی و همچنین ارائه مستقیم خدمات در پروژه‌های صنعت ساخت شروع به فعالیت نمودند.
پیاده سازی مفهوم مدل‌سازی اطلاعات ساخت (BIM)، اعم از مدلسازی سه بعدی و هوشمند کلیه رشته‌ها (معماری، سازه، برق و مکانیک)؛ واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (AR)، تحلیل و شبیه سازی انرژی و مدیریت و کنترل پروژه فناورانه از اهم خدمات ما در شرکت بنا یار مهراز ایرانیان می باشد.

لطفا از مهمترین مزایای پیاده سازی BIM در پروژه‌های ساختمانی بفرمایید و اینکه در چه نوع از پروژه‌ها امکان پیاده سازی این مفهوم وجود دارد ؟
علی رغم پیشرفت‌های صورت گرفته در تکنولوژی‌های ساخت و مصالح در صنعت ساخت همچون سیستم‌های سازه ای و پیش ساخته نوین، بتن‌های نوین، روش‌های نوین اجرا و … میزان نرخ بهره وری در این صنعت به نسبت دیگر صنایع به شدت پایین بوده که متخصصان و محققین را به استفاده از روش‌های فناورانه و نوین به منظور بهبود شرایط در این صنعت متمرکز نمود. مهمترین مزیت استفاده از مفهوم BIM در پروژه‌های ساختمانی، بالا بردن نرخ بهره وری در آن می باشد. از دیگر مزایای محسوس آن می توان به پیدا کردن تداخلات بین رشته‌های معماری، سازه، برق و مکانیک، کشف و حذف دوباره کاری‌های اجرایی، پایین آوردن زمان اجرای پروژه، متره و برآورد دقیق، مصور سازی و فهم کلیه ذینفعان پروژه (کارفرما، مشاور، پیمانکار، بهره بردار نهایی) از ابعاد و ویژگی‌های مختلف طرح، مدیریت تغییرات، مدیریت دعاوی و استفاده در فاز نگهداری و تعمیرات پروژه اشاره نمود.
امکان پیاده سازی BIM در کلیه ساخت و ساز‌های صنعت ساخت اعم از پروژه‌های مسکونی، تجاری، اداری، درمانی، فرودگاهی، زیر ساخت (راه و باند و فرودگاه، ریلی، مترو)، آب و فاضلاب، نفت و گاز و پتروشیمی، صنعت فولاد و … وجود دارد و می توان در تمامی پروژه‌ها از این راهکار هوشمند استفاده نمود. از لحاظ استراتژیک و کلان ملی، پیاده سازی گسترده BIM در پروژه‌ها تاثیر بسزایی در حفظ منابع ملی، پدافند غیر عامل و سرعت و تسریع اجرای پروژه‌ها و برنامه ریزی هر چه دقیق تر و حساب شده تر آنها دارد.

چه فعالیت‌هایی در حوزه قانون گذاری و سیاست گذاری در کشور در خصوص به کارگیری مفهوم مدل‌سازی اطلاعات ساخت (BIM) صورت پذیرفته است ؟
خوشبختانه با همت فناوران و علاقه مندان به موضوعات نوین در صنعت ساخت، فرهنگ سازی و آموزش و آشنایی ذینفعان این صنعت با مفاهیمی نوینی همچون BIM از سال‌های گذشته شروع شده که شرکت بنا یار مهراز ایرانیان هم به عنوان یکی از مجموعه‌های تاثیرگذار در این حوزه شناخته می شود. از سوی دیگر فعالیت‌هایی در راستای تهیه و تنظیم اسناد و دستورالعمل‌های ملی مرتبط با مدلسازی اطلاعات ساخت در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و همچنین وزارت راه و شهرسازی صورت پذیرفته است که از مهمترین آنها می توان به تدوین و انتشار دستورالعمل پیاده سازی مدلسازی اطلاعات ساخت در پروژه‌های عمرانی (منتشر شده توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران در شهریور ماه ۱۴۰۰) به عنوان اولین و تنها دستورالعمل اجرایی BIM در کشور اشاره نمود که اعضای هیئت مدیره شرکت بنا یار مهراز ایرانیان؛ افتخار حضور در تیم تدوین کننده این دستورالعمل (در تیم دانشگاه علم و صنعت ایران) را داشته و از اعضای کلیدی تدوین کننده این دستورالعمل محسوب می شوند. از سوی دیگر اسنادی چون سند چشم انداز BIM نیز توسط وزارت راه و شهرسازی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران و همچنین دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی کشور تدوین گردیده است.

لطفا به صورت خلاصه به مهمترین دستاوردهای شرکت بنایار مهراز ایرانیان در سال‌های اخیر اشاره داشته باشید.
از مهمترین دستاوردهای این شرکت فناورانه می توان به عضویت در پارک علم و فناوری استان قم و اخذ مجوز فناورانه ارائه خدمات اختصاصی مدلسازی اطلاعات ساخت (BIM) از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از سال ۱۳۹۷ تا کنون اشاره نمود. از سوی دیگر اخذ مجوز و نشان شرکت خلاق و عضویت این شرکت در زیست بوم شرکت‌ها و صنایع خلاق معاونت علمی پژوهشی ریاست جمهوری از دستاوردهای کلیدی این شرکت در حوزه فناوری و دانش بنیانی در سطح ملی می باشد.
حضور در پروژه‌های شاخص ملی در داخل و خارج از کشور نیز از دیگر افتخارات این شرکت بوده که از مهمترین آنها می توان به پیاده سازی مدل‌سازی اطلاعات ساخت در بخشی از پروژه خط انتقال نفت گوره به جاسک؛ پیاده سازی BIM در ترمینال جدید فرودگاه بین المللی جزیره زیبای کیش (با همکاری دانشگاه هنر اصفهان)، پیاده سازی BIM در بخشی از پروژه‌های اقدام ملی مسکن شهر سیرجان (برای اولین بار در پروژه‌های اقدام ملی کشور)، پیاده سازی BIM در حرم مطهر امامین جوادین در شهر کاظمین عراق و توسعه حرم مطهر حرم حضرت زینب در سوریه، پیاده سازی BIM در ساختمان مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم و ده‌ها پروژه موفق دیگر اشاره نمود.

در صورت نیاز کارفرمایان به آشنایی بیشتر و بهره گیری از خدمات فناورانه شما چه فرآیندی طی می‌شود؟
در ابتدا نیازهای فناورانه کارفرما توسط کارشناسان ما و با استفاده از مصاحبه و پرسشنامه‌های طراحی شده احصاء گردیده و بر اساس آن یک پیشنهاد مالی، فنی و زمانی به کارفرمای محترم ارسال می‌گردد. کارفرمایان در کمال آرامش میتوانند پیاده سازی مفاهیم نوظهور در صنعت ساخت را با کمک شرکت بنا یار مهراز ایرانیان تجربه نموده و در یک کلام روی خدمات فناورانه ما حساب کنند.

منبع خبر:
لینک خبر در رسانه صدای مهندسی ایران (صما)

اخبار

اخبار و آخرین تحولات
مرتبط با شرکت
بنا یار مهراز ایرانیان

خدمات

آشنایی با خدمات و راهکارهای فناورانه ما

پروژه ها

بخش از پروژه ها و  
خدمات فناورانه 
به کارفرمایان محترم

مقالات

مقالات و نوشتارهای
تحلیلی و علمی
فناوری های نوین

Comments (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

  1. Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

طراحی و راه اندازی: انعکاس برتر




Search