اخبار
شبیه سازی تخلیه اضطراری و ترافیک انسانی در زمان حریق در صحن و سرداب امام محمد باقر واقع در حرم مطهر امامین جوادین شهر کاظمین
خطراتی که یک ساختمان را تهدید میکند، تحت تأثیر تصمیماتی است که توسط طراحان پروژه و در مراحل مختلف آن، در هنگام روبرو شدن با عدم قطعیت در مراحل مختلف فرآیند طراحی گرفته میشود. آییننامهها و استانداردهای طراحی بهعنوان یکی از مهمترین ابزارها و همچنین پایهایترین ابزار برای مدیریت ریسک در یک پروژه ساخت میباشند. ازجمله عدم قطعیتهایی که یک ساختمان در مرحله بهرهبرداری میتواند با آن روبرو شود، آتشسوزی، زلزله، سیل، طوفان و سایر حوادث ناگهانی و غیرمترقبه میباشد. یکی از مهمترین فاکتورهایی حیاتی در این حوادث ، تخلیه اضطراری ساختمان در زمان و محل مناسب میباشد. زمان مناسب بدین معناست که افراد بتوانند قبل از آنکه ساختمان در مرحله بحرانی و آسیبزننده برای ساکنان آن تبدیل شود، خود را به یک محل امن خارج از آن برسانند. بررسی این زمان مناسب، نیازمند بررسی دقیق تخلیه اضطراری ساختمان میباشد.
یکی از مکانهایی که نیاز است بهطورجدی، تخلیه اضطراری در آن موردبررسی قرار گیرد، صحنها و فضاهای مربوط به حرمهای مطهر و اماکن متبرکه میباشد. با توجه به اینکه این مکانها از وسعت و پیچیدگی زیادی برخوردارند و همچنین همواره افراد زیادی برای زیارت به آنها مشرف میشوند، بایستی توجه ویژهای به تخلیه اضطراری در این اماکن مقدس معطوف گردد.
پروژه شبیهسازی تخلیه اضطراری در سرداب و صحن امام محمدباقر(ع) تحت مدیریت شرکت ساختمانی گسترش (مانا) و مشاور شرکت فناورانه بنا یار مهراز ایرانیان توسط بهروزترین فنّاوریهای موجود صورت پذیرفته است.